Van miről és van kiért!

Szakmai gondolatok…

Évekkel ezelőtt megjelent a „Tükröződő holdmesék” című könyvem, és sok olyan téma van, amit a főiskolai képzésben, előadásokon, újságokban tettem közzé. S foglalkoztat még sok – sok téma, gondolat melyeket szeretnék megírni, és ezeket megosztani másokkal is könyv vagy DVD formájában..

Pl.: „Szedermesék” címen szeretném megírni, hogy azonos probléma is mennyire más „hangszerelésben” hangzik fel az egyik és a másik gyerek játékában. Mint ahogy egyetlen szedertő vesszőin is nagyon különböző szederszemek találhatók.

Sok tapasztalat, megfigyelés, gondolat született meg bennem a gyerekekkel közös pszichodráma játékok során, a pszichodráma szürrealitása és a realitás izgalmas összefonódása kapcsán.

Elkötelezett vagyok a gyerekek számára kívánatos spontán játék mellett, s tapasztalom, hogy különböző okokból zsugorodik ennek tere. Fontos lenne erről is beszélni.

Tapasztalom, hogy sok esetben problémás az érzelmekkel való megfelelő bánásmód gyerekeknek való átruházása. Ugyanígy rossz látni, ahogy már a kis gyerekek is beleszabadulnak a virtuális világba, amiből nem sokat értnek, és e közben hiányos marad a való világ érzékszervekkel, cselekvéssel való gazdag, árnyalt megismerése. Megkétszereződött gyerekek körében a viselkedési, magatartási problémák száma.

Beszéljünk róla!

Van miről és van kiért!